zoute stengel


zoute stengel 1.0

stengelvormig, zout smakend gebak, onder meer genuttigd als borrelhapje
Vaak in het meervoud

Algemene voorbeelden


Gezonde traktatie. Naam: Komkommer bootje [...]. Dit heb je nodig: Zoute stengel, Radijsjes of tomaten, Komkommer, Papier [...]. Zo maak je het: 1. Snijd een deel van de komkommer af en snijd dat deel door midden. 2. Doe aan de zoute stengel een papiertje als zeil. 3. Zet de zoute stengel in het midden van de komkommer.

http://www.gezondtrakteren.nl/recept/komkommer-bootje

We zullen het er dus mee moeten doen, met de onnozelheden van deze wereld. Dat is precies de les die ik de laatste tijd leer van allerlei geleerde mensen die ik tegenkom. Met een glas wijn in de ene hand en een zoute stengel in de andere beginnen ze allemaal zonder uitzondering over het hippe onderwerp van de complexiteit.

http://weblogs.nrc.nl/februari/2010/12/13/menselijke-maat/,

Zoute stengels zijn gemaakt van bladerdeeg waar iets zout aan is toegevoegd. Bladerdeeg (ook wel bladdeeg of korstdeeg genoemd) is een product dat bestaat uit dunne lapjes deeg [...]. Het water uit de vetstof verdampt en veroorzaakt luchtophopingen tussen de deeglagen. De deeglagen verharden tegelijkertijd en behouden zo hun 'opgeblazen' vorm. Dit geeft gebakken bladerdeeg zijn luchtige karakter.

http://www.grabbits.nl/artikel/ik_heb_zin_in_iets_lekkers,